Otvorena izložba radova keramičarke Vedrane Balković

U srijedu (Malo netipičan dan za muzejske aktivnosti) 19. listopada u 19 sati otvorena je izložba radova keramičarke Vedrane Balković.

Vedrana Balković rođena je u Zagrebu 1950. Godine, gdje je i završila Školu primijenjene umjetnosti. Diplomirala je na Pedagoškoj akademiji grupu predmeta Likovne umjetnosti. U tri je navrata sudjelovala na Koloniji umjetničke keramike „HinkoJuhn“ u Našicama. Živi i radi u Križu. Do sada je izlagala na 30-ak što samostalnih što skupnih izložaba, počevši još 1971. godine.

Djela sa izložbe otvorene jučer u Izložbenom salonu nastala su intervencijom autorice u blok cigle rezanjem, apliciranjem ili minimalnim oblikovanjem. Stoga se u organizaciji elemenata koji prate uspravni pravokutnik gotovo uvijek uočava struktura bloka, što nas podsjeća na to da se od bilo kojeg materijala ili predmeta može stvoriti umjetnost. Drugu skupinu radova sačinjavaju reljefi. Polazište je opet blok cigle. Sada je taj blok izrezan u plohu. Reljef je plitak. Planovi su svedeni na jedva dva tri plana, p reljef djeluje plošno. Na pojedinim mjestima tu i tamo prostor dublje prodire u formu, uglavnom vertikalno naglašavajući vertikalnu kompoziciju.

Izložba će biti otvorena do 7. Studenog 2016. a ulaz je naravno besplatan.

Podijelite s prijateljima....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter