Otvorena prva samostalna izložba slika mladog našičkog slikara Jure Perkovića

U organizaciji Zavičajnog muzeja Našice,u Izložbenom salonu dvorca Pejačević, gradonačelnik Krešimir Žagar otvorio je prvu samostalnu izložbu slika Jure Perkovića, učenika našičke Srednje škole Isidora Kršnjavoga.

Na otvorenju izložbe, ravnateljica Muzeja Silvija Lučevnjak istaknula je da je Jura, odrastajući uz oca Srečka i baku Anu, upijao slikarstvo od najranijih dana te je njegov talent za slikarstvo bio prepoznat i izvan obiteljskoga kruga. Već je u uzrastu osnovne škole dobio nekoliko prestižnih nagrada za likovno stvaralaštvo u zemlji i inozemstvu, a Zavičajni muzej Našice imao je priliku 2011. godine pokazati publici Jurine rane radove, uz slike njegovog oca Srečka Perkovića. Na  Jurinoj  prvoj samostalnoj i prodajnoj izložbi mogu se vidjeti novija ostvarenja, nastala u tehnikama tuša, akvareliranog tuša i akvarela.

Jurin likovni mentor, akademski slikar Tihomir Maroević rekao je kako je Jura svoj prirodni talent nadogradio u neposrednom doticaju s djelima likovnih umjetnika, posebno klasika europskog slikarstva te uspješno izgrađuje svoj osobni slikarski rukopis. Jura Perković, zahvalio je posjetiteljima na interesu za njegove likovne radove te istaknuo da su mu omiljeni motivi vedute našega grada, Slavonije te ljudi i priroda koja ga ispunjava.

U glazbenom dijelu programa otvorenja izložbe, nastupio je Tamburaški sastav “Pet tambura”. Izložba slika Jure Perkovića bit će otvorena za javnost do 7. siječnja.

Tekst: Asja Godžirov-Kurilj (Radio Našice)

Podijelite s prijateljima....Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter