U Izložbenom salonu ZMN održana prezentacija „Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice na putu od Dvorca Pejačević do Vile Grőger“

Dana 24. svibnja 2017. godine je u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice održano predavanje pod nazivom „Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice na putu od Dvorca Pejačević do Vile Grőger“.

Sve prisutne goste pozdravila je ravnateljica Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice Silvija Šokić te izložila izgled Knjižnice i svih njeznih prostorija koje su nalaze na svega 224 četvornih metara. Nakon uvodnog dijela, ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak upoznala nas je s vlasnicima Vile Grőger, Franjom (Franzom) i Ottom Grőger koji su bili ugledni našički građani. Na temelju izgleda Vile Grőger, ravnateljica Lučevnjak zaključila je da se radi o heimastilu koji pripada kasnom historicizmu i njemačkom govornom području.

Za kraj, arhitekt Branko Urban upoznao nas je sa sadašjnim stanjem Vile Grőger G i predstavio buduću uređenu Vilu kao novu Knjižnicu. PowerPoint prezentaciju priredila je Lucija Brajdić.

Predavanje je organizirala Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice, Gradom Našice i tvrtkom Valenčak d.o.o. iz Našica.

Podijelite s prijateljima....Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter