Donacije slika Tihomira Maroevića Zavičajnom muzeju Našice

Nakon desetljeća življenja u našem gradu, u kojem je kao likovni pedagog odgajao generacije naših đaka, Zavičajni muzej Našice primio je značajnu donaciju Tihomira Maroevića, kojom se on oprašta od našičke sredine.

Rođen je 1937. godine u Rijeci, a djetinjstvo je proveo na Rabu. Osnovnu školu pohađao je u rodnome mjestu, a gimnaziju u Senju. Slikarstvo je studirao na Pedagoškoj akademiji u Rijeci, gdje je diplomirao u klasi profesora Ive Kaline i Josipa Diminića 1966. godine.

Na istoj je akademiji 1988. godine diplomirao na studiju likovne kulture stekavši stručni naslov profesora likovne kulture. Cijeli radni vijek posvetio je pedagoškom radu, kao profesor likovne kulture u Našicama od 1967. godine do mirovine u 2002. Nakon umirovljenja bavi se slikarstvom u svojim dvama atelijerima – u Rabu i u Našicama.

Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi u našem muzeju te u Hrvatskoj, a izvan njenih granica u Geislingenu i Steinbronu u Njemačkoj te u Pečuhu u Mađarskoj. Redovito je izlagao na Slavonskom biennalu u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku. Sudionik je brojnih likovnih kolonija i humanitarnih akcija.

Radio je kao restaurator 1972. godine u Münchenu te 1972. i 1988. godine u radionici restaurator Alberta Fromma u Pargsbergu, u Njemačkoj.

Dobitnik je nagrade Waldingerova salona 1997. godine. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Osijek.

Zavičajni muzej Našice sa zahvalnošću je primio njegovu donaciju od 28 slika, koje će uključiti u Galerijsku zbirku svoga Kulturno-povijesnoga odjela.

Podijelite s prijateljima....Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter