Noć muzeja ’18

U petak, 26. siječnja 2018. održana je trinaesta  “Noć muzeja”, koju je obilježila tema “Muzej i sport” koju su muzeji, galerije, udruge i ostale baštinske ustanove prezentirali kroz brojne izložbe, zbirke, glazbene programe, radionice, predavanja i dr.

U Zavičajnom muzeju Našice tema “Muzej i sport”, obilježena je kroz odjevne predmete djelatnica Muzeja, ali i kroz vizualno predočenje  izgleda starih generacija našičkih sportaša i prezentaciju bavljenja poviješću sporta u našem zavičaju. Stoga je kao poseban gost bio profesor Nikola Čalić, koji je objavio već nekoliko publikacija posvećenih našičkim gimnastičarima, odbojkašima i rukometašima, te i sad priprema  knjigu o povijesti 35 sportova u gradu Našicama.

Za posjetitelje, osim što je pripremljen razgovor s spomenutim stručnim sugovornikom na temu sporta, omogućeno je i da oni sami na određeni način  sudjeluju/pripomognu u izradi njegove nove knjige donošenjem starih fotografija vezanih za sport u gradu Našicama. Također,  pripremljeni su razni sportski rekviziti s kojim su se mogli “poigrati”.

Na kraju, sve je to rezultiralo velikom broju posjeta Muzeju, odnosno broju od 350 posjetitelja, što je u odnosu na veličinu grada Našica zasigurno brojka vrijedna divljenja.

 

Podijelite s prijateljima....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter