Najava radionica “Medijska pismenost – primjena u kulturi”

U ponedjeljak, 1. listopada 2018. godine, s početkom u 19,30 sati započinje održavanje radionice “Medijska pismenost – primjena u kulturi”, koja se održava u sklopu projekta “Zlatna dob za nove početke“ namijenjenog osobama starijim od 54 godine! 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane, ako imaju 55 godina i više, da se odazovu na radionicu svakim radnim danom od 19,30 sati!

Ukratko o projektu: Projekt “Zlatna dob za nove početke” provodi se na temelju poziva Ministarstva kulture na dodjelu bespovratnih sredstava u okviru programa „Umjetnost i kultura 54+“ čiji iznos prihvatljivih troškova iznosi 555.174,66 kuna, od kojih 85% (471.898,46 kuna) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je aktivnije i brojnije uključivanje starije populacije u aktivnosti na području kulture i umjetnosti. Nositelj projekta je Zavičajni muzej Našice, a partneri projekta Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice, Grad Našice i Matica umirovljenika Hrvatske – Gradska udruga umirovljenika u Našicama.

O radionici “Medijska pismenost – primjena u kulturi”

Cilj radionice: Obrazovanje 40 sudionika u kontekstu stjecanja prava na pristup informacijama i u svrhu stjecanja vještina potrebnih za služenjem medijskim sadržajima unutar kulturnih ustanova, što podrazumijeva i pristup internetskim stranicama radi prikupljanja potrebnih informacija o izložbama, promocijama, kulturno-umjetničkim aktivnostima i dr.

Mjesto održavanja: Srednja škola Isidora Kršnjavog u Našicama (učionica informatike, br.19)

Vrijeme: Od 19,30 sati (svaki radni dan)

Prvi ciklus (prva grupa): Od 1. do 12. listopada 2018. (radnim danima)

Drugi ciklus (druga grupa): Od 15. do 26. listopada 2018. (radnim danima)

Voditelj: Đuro Rajh, magistar informatologije

Podijelite s prijateljima....Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter