Radionica “Književne večeri”

U petak, 26. listopada 2018. u 19,30 sati održana je prva radionica “Književne večeri” u okviru projekta “Zlatna dob za nove početke” kao jedan u nizu sadržaja kojim se obilježava Mjesec hrvatske knjige. Radionica je održana u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice, a organizator radionice je Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice.

Prije svega, radionica “Književne večeri” namijenjena je osobama starijim od 54 godine i cilj joj je uključiti sve sudionike radionice u čitanje, analiziranje književnih djela, predstavljanje svojih tekstova i aktivnu interakciju s piscima. Zbog toga, svaka radionica “Književne večeri” za gosta ima novog autora/pisca.

Gost prve radionice “Književne večeri” bio je pisac Saša Drach, koji je predstavio svoju knjigu “Priče o jazz i drugi zapisi”. Knjiga se sastoji od 11 priča i sadržaj im je ispunjen situacijama iz autorovim životom i  “pričama” o jazzu, u kojima su se mnogi sudionici mogli pronaći. Naime, ipak se radi o autoru, koji i sam ima preko 54 godine i koji je većinu sadržaja svoje knjige oformio u baš u našičkoj knjižnici, u kojoj su sudionici radionice česti posjetitelji.

Organizacija  radionica „Književne večeri“ sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

 

Podijelite s prijateljima....Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter