Radionica “Muzejske priče”

U okviru projekta “Zlatna dob za nove početke”, 31. siječnja 2019. s početkom u 18 sati, u prostoru Zavičajnog muzeja Našice, započela je s održavanjem nova radionica za starije od 54 godine – “Muzejske priče”. Naime, radi se o radionici koja je prva u nizu šest radionica iste tematike, a u kojoj su svi sudionici pozvani da sudjeluju, odnosno da nadovezuju na priču jedne osobe/pripovjedača. On/ona priča svoju “životnu priču”, odnosno sjećanja, koja nadopunjuje predmetom koji poklanja Muzeju. Cijeli susret moderiran je od strane ravnateljice i kustosice Silvije Lučevnjak te sniman kako bi ostao kao dio dokumentacije Muzeja.

U slučaju prve radionice, gost/pripovjedač je bio Anton Dalšašo, aktivni sudionik kulturno-umjetničkog i političkog života u našicama, nekadašnji izviđač i aktivni pčelar. On je donirao muzeju jednu dimilicu, predmet koji se koristi u smirivanju pčela.

Organizacija radionice “Muzejske priče” sufinancirana je u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Podijelite s prijateljima....Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter