Izložba radova Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata “Orah” Orahovica – Našice

Jučer, 30. svibnja 2019. (četvrtak) u 12 sati ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice, Silvija Lučevnjak i voditeljica projekta “Zlatna dob za nove početke”, Lucija Brajdić nazočile su otvorenju izložbe radova članova Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata “Orah” Orahovica – Našice u sklopu 51. Orahovačkog proljeća.

Naime, izložba je postavljena u prostoru Udruge, a čine ju raznoliki predmeti. Pa tako, tu možemo pronaći zlatoveze Evice i Ivice Boltadžija iz Našica, drvene skulpture Tončija Sinovčić iz Gabrilovca i keramičke predmete Zvonimir Abramović iz Podgorača. Također, i keramički predmete iz Zavičajnog muzeja Našice, od kojih je dio napravljen za vrijeme radionice “Keramike za 54+” koju je Zavičajni muzej Našice proveo u sklopu projekta “Zlatna dob za nove početke”, čiji je cilj aktivnije i brojnije uključivanje osoba starijih od 54 godine u aktivnosti na području kulture i umjetnosti.

Organizacija radionice „Keramike za 54+“ sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupan iznos prihvatljivih troškova je 555.174,66 HRK, a EU sufinanciranje projekta iznosi 471.898,46 HRK.

Podijelite s prijateljima....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter