Koncert “Zbora umirovljenika”

Danas, 11. lipnja 2019. u 20.30 sati u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice, povodom proslave Dana grada Našica, održat će se tradicionalni koncert  Zbora umirovljenika u organizaciji Matica umirovljenika Hrvatske – Gradska udruga umirovljenika u Našicama.
 
Ovogodišnji koncert, osim što što će ponuditi bogati i raznoliki program prepun pjesama “lijepe naše”, kao i pjesama Gradišćanskih Hrvata, predstavit će novi i pojačani Zbor, koji se javlja kao najbolji prezenter rezultata rada u okviru projekta “Zlatna dob za nove početke”, čiji je cilj aktivnije i brojnije uključivanje starijih od 54 godine u kulturno umjetničke aktivnosti.
 
Naime, u okviru već spomenutog projekta, održava se radionica “Pjevačka i glazbena sekcija Matica umirovljenika Hrvatske – Gradska udruga umirovljenika Našicama”. Radionica se održava svake srijede od samog početka projekta (23. srpnja 2018.) i održavat će se do kraja projekta (23. studenog 2019.).
 
Ovu aktivnost provodi Matica umirovljenika Hrvatske – Gradska udruga umirovljenika u Našicama u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice, a vodi je stručni suradnik, Maja Smiljković.
 
Organizacija ove radionice sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.
 
Ukupan iznos prihvatljivih troškova je 555.174,66 HRK, a EU sufinanciranje projekta iznosi 471.898,46 HRK.
Podijelite s prijateljima....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter