Održana treća “Književna večer”

U srijedu, 26. lipnja 2019. s početkom u 19 sati u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice održana je treća “Književna večer” u okviru projekta “Zlatna dob za nove početke”. Gost druge “Književne večeri” bila je Vera Erl, koja je predstavila ukratko svoj životni put i svoju knjigu “Križ u polju” o Drenovačkim stradalnicima Drugog svjetskog rata, te istaknula kolika je važnost oprosta u životu.

„Književna večer“ otvorena je skladbom “U šapatu vjetra” u izvedbi nekadašnjeg učenika Vere Erl, profesora Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” Deana Koprija (klavir) i njegove učenice Lane Prišć (bisernica).

Naime, radionica “Književne večeri” namijenjena je osobama starijim od 54 godine i cilj joj je uključiti sve sudionike radionice u čitanje, analiziranje književnih djela, predstavljanje svojih tekstova i aktivnu interakciju s piscima. Zbog toga, svaka radionica “Književne večeri” za gosta ima novog autora/pisca.

„Književna večer“ organizirala je Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice.

Organizacija radionica „Književne večeri“ sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupan iznos prihvatljivih troškova je 555.174,66 HRK, a EU sufinanciranje projekta iznosi 471.898,46 HRK.

Podijelite s prijateljima....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter