Održana radionica i otvorena izložba “Umjetnost u fotografiji”

Radionica “Umjetnost u fotografiji” održana je u okviru projekta “Zlatna dob za nove početke” od strane Zavičajnog muzeja Našice, Korisnika projekta. Radionicu je vodio fotograf Josip Ledinšćak, a održana je u osam termina tijekom mjeseca veljače, ožujka i travnja.

Namjera radionice bila je naučiti sudionike kako pravilno rukovati fotoaparatom, kako u moru fotografija pronaći ono „pravu“ i kako rekonstruirati fotografiju iz privatne zbirke. Isto tako, upoznati sudionike s dijelom fundusa Zavičajnog muzeja Našice (Zbirka fotografija, Povijesna zbirka, Zbirka razglednica) kroz razvojni put fotografskih pomagala, fotoaparata i fotografija. Radovi sudionika nastali za vrijeme trajanje ove radionice izloženi su od sredine mjeseca srpnja (izložba je otvorena 19. srpnja 2019.) do kraja mjeseca kolovoza u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice.

Cilj radionice bio je potaknuti sudjelovanje osoba starijih od 54 godine u kulturnim i umjetničkim aktivnostima, prikupiti novi muzejski sadržaj i steći iskustvo rada s osobama starijim od 54 godine.

Organizacija radionica „Umjetnost u fotografiji“ sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupan iznos prihvatljivih troškova je 555.174,66 HRK, a EU sufinanciranje projekta iznosi 471.898,46 HRK.

Podijelite s prijateljima....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter