Otvorena izložba “Keramika za 54+”

U subotu, 3. kolovoza 2019. u 11 sati u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice otvorena je izložba “Keramika za 54+”. Rezultat je to prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg stvaranja mali umjetničkih djela na radionici “Keramika za 54+”, koja se odvija u okviru projekta “Zlatna dob za nove početke” i Kolonije umjetničke keramike “Hinko Juhn” Našice, a koju su vodili Sanja Portnar, nastavnica likovne kulture i Ivan Hajek, magistar edukacije likovne kulture.
 
Radionica je namijenjena starijima od 54+, skupini kojoj se planira ponuditi ovo iskustvo bavljenja keramikom u smislu korištenja ove umjetničke discipline kao oblika art-terapije, odnosno postupka kojim se koriste likovni mediji kao načinom izražavanja i medijacijskih procesa u terapiji kroz koje se reflektiraju emocije, razvoj, sposobnosti, osobnost i interesi.
 
Cilj radionice bio je potaknuti sudjelovanje osoba starijih od 54 godine u kulturnim i umjetničkim aktivnostima, prikupiti novi muzejski sadržaj i steći iskustvo rada s osobama starijim od 54 godine.
 
Organizacija radionica „Keramika za 54+“ sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.
 
Ukupan iznos prihvatljivih troškova je 555.174,66 HRK, a EU sufinanciranje projekta iznosi 471.898,46 HRK.
Podijelite s prijateljima....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter