Održana četvrta “Književna večer”

U srijedu, 25. rujna 2019. s početkom u 19 sati u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice održana je četvrta “Književna večer” u okviru projekta “Zlatna dob za nove početke”. Gost druge “Književne večeri” bio je Nenad Barinić, koji je predstavio ukratko svoj strip “Vukovar : Haš”, čiji je glavni junak njegov najbolji prijatelj Marinin Čupić – Haš, nestali hrvatski branitelj u Vukovaru 1991.

Naime, strip se sastoji od 140 stranica i realiziran je, između ostalog, pomoću autorovog dugogodišnjem istraživanju raznih materijala vezanih za Domovinski rat te iskustva koje je omogućilo da se prikaže i samim time i usporedi način života u Vinkovcima prije rata i u Vukovaru za vrijeme rata.

Sama radionica “Književne večeri” namijenjena je osobama starijim od 54 godine i cilj joj je uključiti sve sudionike radionice u čitanje, analiziranje književnih djela, predstavljanje svojih tekstova i aktivnu interakciju s piscima. Zbog toga, svaka radionica “Književne večeri” za gosta ima novog autora/pisca.

„Književna večer“ organizirala je Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice.

Organizacija radionica „Književne večeri“ sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupan iznos prihvatljivih troškova je 555.174,66 HRK, a EU sufinanciranje projekta iznosi 471.898,46 HRK.

Podijelite s prijateljima....Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter