Održana šesta “Književna večer”

U srijedu, 6. studenog 2019. s početkom u 18 sati u prostoriji za probe HKD-a “Lisinski” Našice u Dvorcu Pejačević – Velikom u Našicama,  održana je šesta “Književna večer” u okviru projekta “Zlatna dob za nove početke”. Gost šeste “Književne večeri” bio je Nikša Božić, ovlašteni je arhitekt-urbanist, potpredsjednik Hrvatske sekcije ECOVAST-a (Europsko vijeće za sela i male gradove), aktivni član Hrvatske mreže za ruralni razvoj (HMRR) te član upravnog odbora međunarodne mreže PREPARE (Partnership for Rural Europe).

Naime, Nikša Božić zaposlen je u projektnom uredu APE u Zagrebu, gdje je voditelj izrade planova, izvješća i studija iz područja prostornog planiranja i prostornog razvoja s posebnim fokusom na prostorno planiranje u ruralnim sredinama i malim gradovima. Vodio je izradu nekoliko prostorno-planskih dokumenata za Grad Našice, a na “Književnu večer” došao je predstaviti svoju “Priču o malim gradovima”.

U izlaganju je uz pomoć prezentacije predstavio iskustva europske udruge ECOVAST, koja već desetljećima sustavno upozorava na važnost specifičnih problema malih gradova i njihovu važnu ulogu u urbano-ruralnim vezama. Predstavio je i europske pristupe rješavanju problema malih gradova koji uključuju inovativne pristupe, integrirano planiranje, planerske i ekonomske aspekte urbane obnove, uključivanje lokalnih dionika te projektnu usmjerenost jasnim ciljevima razvoja.

Sama radionica “Književne večeri” namijenjena je osobama starijim od 54 godine i cilj joj je uključiti sve sudionike radionice u čitanje, analiziranje književnih djela, predstavljanje svojih tekstova i aktivnu interakciju s piscima. Zbog toga, svaka radionica “Književne večeri” za gosta ima novog autora/pisca.

„Književna večer“ organizirala je Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice.

Organizacija radionica „Književne večeri“ sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupan iznos prihvatljivih troškova je 555.174,66 HRK, a EU sufinanciranje projekta iznosi 471.898,46 HRK.

Podijelite s prijateljima....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter