Održana sedma radionica “Muzejske priče”

U četvrtak, 7. studenog 2019. u 18 sati u prostoriji za probe HKD-a “Lisinski” Našice u Dvorcu Pejačević – Velikom u Našicama,  održana je sedma radionica “Muzejske priče” u okviru projekta “Zlatna dob za nove početke”. Radionica je to namijenjena starijim od 54 godine, a organizirao ju je Zavičajni muzeja Našice.

Moderatorica sedme radionice bila je ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak, dok je gost/pripovjedač bila je Anđela Feger, jedna od članica ustroja Franjevačkog svjetovnog reda. Angela Feger, kako i svaki gost/pripovjedač do sada, pričala je o svom podrijetlu, djetinjstvu, odrastanju, mladosti i zreloj dobi. Također, pričala je i o svom radu u Franjevačkom svjetovnom redu, koji je otvoren svim vjernicima i pripadaju mu muževi i žene, mladići i djevojke, kao i klerici, te Bogu posvećeni svjetovnjaci (Više ovoj temi na: http://novi.zupa-nasice1.hr/?p=6484).

Zavičajnom muzeju Našice poklonila je sliku s prvih nekoliko stihova pjesme Planite, b’jeli ognjevi duše svećenika i pjesnika Izidora Poljaka .

“Neću da moji dani proteku
Mračni u tihu lijuć se r’jeku Vječnosti.
Putove moje pjesan nek prati
Orla, što s plamenim suncem se brati,
Kuda koracam,
Hoću da bacam
Snopove zlatne svjetlosti…”

Organizacija radionice “Muzejske priče” sufinancirana je u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupan iznos prihvatljivih troškova je 555.174,66 HRK, a EU sufinanciranje projekta iznosi 471.898,46 HRK.

Podijelite s prijateljima....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter