Održana sedma “Književna večer”

U ponedjeljak, 11. studenog 2019. s početkom u 19 sati u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice održana je sedma “Književna večer” u okviru projekta “Zlatna dob za nove početke”. Gost sedme “Književne večeri” bila je psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić, koja je predstavila ukratko svoju knjigu “Devet vježbi opuštanja na kauču” koja nudi kratke i jednostavne vježbe opuštanja za svakog pojedinca koji se našao u nekoj od stresnih situacija (gubitak novca, ljubavi, financijski problemi, gubici, bolesti i dr.). Drugim riječima, kako na jednostavan način, na bilo kojem mjestu – čak i na kauču, opustiti se od svakodnevnog stresa i spoznati vlastitu vrijednost, koja će kasnije omogućiti da se stekne samopouzdanje.

Isto tako, osim što je sama autorica predstavila sadržaje unutar spomenute knjige, ona je iste i demonstrirala, tako da su i svi  prisutni, sudionici ove radionice morali iste ponoviti.

Sama radionica “Književne večeri” namijenjena je osobama starijim od 54 godine i cilj joj je uključiti sve sudionike radionice u čitanje, analiziranje književnih djela, predstavljanje svojih tekstova i aktivnu interakciju s piscima. Zbog toga, svaka radionica “Književne večeri” za gosta ima novog autora/pisca.

„Književna večer“ organizirala je Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice.

Organizacija radionica „Književne večeri“ sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupan iznos prihvatljivih troškova je 555.174,66 HRK, a EU sufinanciranje projekta iznosi 471.898,46 HRK.

Podijelite s prijateljima....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter