Održana osma “Književna večer”

U petak, 15. studenog 2019. s početkom u 19 sati u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice održana je osma i posljednja “Književna večer” u okviru projekta “Zlatna dob za nove početke”. Gošća osme “Književne večeri” bila je Julijana Adamović, koja je predstavila ukratko svoj roman “Divlje guske” koji govori o odrastanju kroz glas dviju djevojčica u seoskoj srijemskoj obitelji 1970-ih godina, na način da priča o u prvom licu množine. Isto tako, autorica je pojasnila zašto i kako piše.

Sama radionica “Književne večeri” namijenjena je osobama starijim od 54 godine i cilj joj je uključiti sve sudionike radionice u čitanje, analiziranje književnih djela, predstavljanje svojih tekstova i aktivnu interakciju s piscima. Zbog toga, svaka radionica “Književne večeri” za gosta ima novog autora/pisca.

„Književna večer“ organizirala je Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice.

Organizacija radionica „Književne večeri“ sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupan iznos prihvatljivih troškova je 555.174,66 HRK, a EU sufinanciranje projekta iznosi 471.898,46 HRK.

Podijelite s prijateljima....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter