Završna konferencija projekta “Zlatna dob za nove početke”

U srijedu, u 12 sati u Hotelu Park Panolija, u Našicama održana je Završna konferencija projekta “Zlatna dob za nove početke”.

Za sami uvod nastupio je Zbor umirovljenika uvježban na radionici “Pjevačkog zbora i glazbene sekcije zbora Matice umirovljenika Hrvatske – Gradske udruge umirovljenika Našice” u okviru  projekta.

Nazočne su pozdravili gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, ravnateljica ZMN-a Silvija Lučevnjak, ravnateljica HNKIČ Silvija Šokić i predsjednik Gradske udruge umirovljenika Boško Dundović.

O projektu, provedbi i rezultatima istog, govorila je voditeljica projekta Lucija Brajdić.

Projekt “Zlatna dob za nove početke“ provodio se na temelju poziva Ministarstva kulture na dodjelu bespovratnih sredstava u okviru programa “Umjetnost i kultura 54+”. Cilj projekta bio je aktivnije i brojnije uključivanje starije populacije u aktivnosti na području kulture i umjetnosti. Projekt je započeo 23. srpnja 2018. godine, kada je Zavičajni muzej Našice, nositelj projekta, potpisao s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 555.174,66 kuna, od čega 85%, odnosno 471.898,46 kuna sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Traje do 23. studenog 2019., odnosno sveukupno 16 mjeseci. U okviru projekta održano je sedam kulturno-umjetničkih radionica za osobe starije od 54 godine, organizirano četiri posjeta kulturnim događanjima i održano sedam edukacijskih radionica namijenjenima stručnjacima iz područja kulture. Također, u okviru projekta zaposlene su dvije osobe u Zavičajnom muzeju Našice, Lucija Brajdić (voditeljica projekta) i Maja Orešković (računovodstvena djelatnica), te jedna u Gradskoj udruzi umirovljenika u Našicama, Đurđica Vakula (administrativna djelatnica).

Projektni partneri:
Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice
Grad Našice
Matica umirovljenika Hrvatske – Gradska udruga umirovljenika u Našicama

 

Podijelite s prijateljima....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter