Održane radionice “Pjevačke i glazbene sekcije zbora Matice umirovljenika Hrvatske – Gradske udruge umirovljenika Našice”

U srijedu, 20. studenog 2019. održana je posljednja radionica “Pjevačke i glazbene sekcije zbora Matice umirovljenika Hrvatske – Gradske udruge umirovljenika Našice” u sklopu projekta “Zlatna dob za nove početke”.  Ova radionica omogućila je da sudionici pomoću narodnih pjesmama osiguraju socijalnu uključenost, razviju kreativnost i intelektualne sposobnosti, te da steknu obrazovanje u kontekstu kulturne baštine zavičaja.

Ova radionica realizirala se kroz svih 16 mjeseci provedbe projekta, krećući od 1. kolovoza 2019., svake srijede s početkom u 18 ili 19 sati u prostorijama Gradske udruge umirovljenika u Našicama.

Ova radionica održana je 64 puta, a u njoj je sudjelovala 41 osoba tijekom trajanja projekta. Također, u okviru ove radionice, sudionici su imali 8 nastupa za vrijeme trajanja projekta, među kojima se najviše ističe kulturno umjetnički nastup za vrijeme posjeta Gradišćanskim Hrvatima u Mađarskoj, gdje su domaćinima donijeli zvukove glazbe i pjesama iz njihove pradomovine.

Ovu aktivnost provodila je Matica umirovljenika Hrvatske – Gradska udruga umirovljenika u Našicama u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice, a vodila ju je stručna suradnica, Maja Smiljković.

Održivost ove projektne aktivnosti osigurat će daljnji aktivni nastupi zbora i glazbene sekcije na manifestacijama lokalnog i regionalnog karaktera.

Organizacija ove radionice sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupan iznos prihvatljivih troškova je 555.174,66 HRK, a EU sufinanciranje projekta iznosi 471.898,46 HRK.

Podijelite s prijateljima....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter