Međunarodni dan muzeja 2020.

Danas, 18. svibnja 2020. godine u Hrvatskoj se obilježava, četrdesetu godinu za redom, Međunarodni dan muzeja. Tema ovogodišnje manifestacije glasi: „Muzeji za jednakost: različitost i uključivost“ („Museums for Equality: Diversity and Inclusion“), te se njome ističe osnaživanje empatije za različitost u suvremenim zajednicama.

Ova godina, iako nam je „pripremila“ nezapamćene i teške prilike uzrokovane pandemijom korona virusa i potresom koji je devastirao Zagreb, nije zaustavila rad muzeja. Prilagodili su se novim uvjetima, te ostali u kontaktu sa svojom publikom, preko web stranica i društvenih mreža. Iz dana u dan, ponudili su mnoštvo zanimljivog sadržaja, kako bi  skratili vrijeme koje smo proveli unutar svojih domova i svoje obitelji, kako zaštitili sve one oko sebe. Prije tri tjedna muzeji su ponovno otvorili svoja vrata, pridržavajući se važećih mjera socijalnog distanciranja.

Više o Međunarodnom danu muzeja i njegovu programu možete pronaći na sljedećem linku: https://www.mdc.hr/hr/mdc/skupovi-manifestacije/medunarodni-dan-muzeja/

 

Podijelite s prijateljima....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter