„Dora – bijeg u glazbu“, PREMIJERA FILMA NA FESTIVALU DORA PEJAČEVIĆ – 2. ožujka 2023.

U sklopu Festivala djelatnici Zavičajnog muzeja Našice nazočili su događanjima na Muzičkoj akademiji koja su kreirali studenti muzikologije pod nazivom „Komornim stazama Dore Pejačević“ uz glazbene ilustracije u izvedbi studenata Muzičke akademije. Ovaj izniman ciklus glazbenih ostvarenja satkan je od sedam odabranih djela iz Dorina opusa.

S velikim iščekivanjem premjerno je prikazan dugometražni dokumentarni film Dora – Bijeg u glazbu/ Dora – Flucht in die Musik u distribuciji Discovery film & video u Muzeju suvremene umjetnosti u Kino Metropolisu. Film je već dosada ostvario značajan broj nagrada i priznanja. Redatelj Tim van Beveren i pijanistica Kyra Steckeweh iz Leipziga, nakon četiri godine istraživanja i rada u izazovnim vremenima, predstavili su hrvatskoj javnosti ovo iznimno filmsko postignuće pričajući život i djelo Dore grofice Pejačević, svjetski poznate skladateljice.

Dio filma snimljen je u Našicama u kojima je živjela i stvarala svoje kompozicije, kojima se uvijek vraćala i nosila u srcu do posljednjih dana svoga života. Stoga je u spomen na stotu obljetnicu od skladateljičine smrti prikazano ovo jedinstveno filmsko ostvarenje.

Trailer na poveznici:

 

Podijelite s prijateljima....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter